Over ons

Over ons

Wij zijn André en Helga Vriend, en wonen met onze 2 dochters Lianne en Mariëlle in Ruinen. De honden zijn een belangrijk deel van ons gezin. Wij hebben allemaal andere interesses als het om de dieren gaat. Ten eerst vinden wij het alle vier erg fijn om ze om ons heen te hebben, als huishond, en kameraadje. André en Lianne mogen graag Hoopers en behendigheid doen. En Helga is meer van het speuren en neuswerk. Mariëlle mag graag een zelfbedacht parcourtje lopen en ongedwongen met ze bezig zijn. En wij wonen ook vlakbij het Dwingelderveld, erg mooie bosrijke omgeving. Hier mogen wij ook graag wandelen. En er zijn ook leuke zwemgelegenheden te vinden voor de honden. Iets wat wij dan ook veel doen, met onze honden.

De interesse voor Tollers is al jaren geleden begonnen. André had er een keer een gezien, en was gelijk verkocht. Helga heeft altijd honden om haar heen gehad, van huis uit, ook Retriever, en ze is zichzelf wat meer gaan verdiepen in het ras. Kortom ze was ook zo ‘’om’’ . Het zijn erg veelzijdige honden, die graag werken, dat vinden we alle 4 erg fijn. De nestjes die wij bij onze fokker van Lynn en Hugo hebben mee gemaakt, vonden wij erg mooi en dat heeft ons doen besluiten, om onze eigen kennelnaam aan te vragen en onze ziel en zaligheid te leggen in het ras Nova Scotia Duck Tolling Retriever.

Wat wij hierbij belangrijk vinden is: Dat gezondheid, karakter, de ras standaard, en het plezier van de honden en onszelf voorop staan.

 

Wij zijn GEEN lid meer van de rasvereniging:

Dit is een bewuste keuze van ons geweest, nadat we een sanctie hebben gekregen. Dit omdat wij een reu hebben gebruikt die te vaak had gedekt in Nederland. Maar deze reu had voor ons zo’n geweldig karakter wat paste bij onze Evi dat wij hem wel hebben gebruikt. De sanctie was een jaar van de fokkerslijst, nu hadden wij al langer het idee dat er bij de club met 2 maten word gemeten, vandaar dat wij ons lidmaatschap hebben opgezegd. Dit houdt niet in dat wij alle gezondheids onderzoeken niet belangrijk vinden. Dit staat bij ons hoog in het vaandel en zijn wij ook transparant in. Eventuele nieuwe pupkopers mogen ook alles test resultaten zien bij ons thuis. En wat voor ons ook heel erg belangrijk is, is karakter van beide ouders . Dus wij kijken breed, doen ook een test breeding bij K9 data base om het inteelt percentage te bepalen. Dus wij doen echt niet zomaar wat.

WIJ VERWACHTEN HOPELIJK IN 2022 NOG PUPS VAN  RAYA X HUGO. EN VAN LYNN X ….

Wilt u hier voor in aanmerking komen is een leuke mail schrijven het beste,  liefst met telefoonnummer. Deze worden altijd beantwoord en bewaard. Wij zetten per nest niet meer dan 7 personen op een wachtlijst om teleurstelling hopelijk te voorkomen. Wel pas nadat er hier thuis een kennismakings gesprek heeft plaats gevonden. Dit is gewoon informeel met een lekker kopje koffie/thee erbij.  En geduld is echt het sleutelwoord wilt u een verantwoorde gefokte pup met stamboom.