Over ons

Over ons

Wij zijn André en Helga Vriend, en wonen met onze 2 dochters Lianne en Mariëlle in Ruinen. De honden zijn een belangrijk deel van ons gezin. Wij hebben allemaal andere interesses als het om de dieren gaat. Ten eerst vinden wij het alle vier erg fijn om ze om ons heen te hebben, als huishond, en kameraadje. André en Lianne mogen graag Hoopers en behendigheid doen. En Helga is meer van het speuren en neuswerk. Mariëlle mag graag een zelfbedacht parcourtje lopen en ongedwongen met ze bezig zijn. En wij wonen ook vlakbij het Dwingelderveld, erg mooie bosrijke omgeving. Hier mogen wij ook graag wandelen. En er zijn ook leuke zwemgelegenheden te vinden voor de honden. Iets wat wij dan ook veel doen, met onze honden.

De interesse voor Tollers is al jaren geleden begonnen. André had er een keer een gezien, en was gelijk verkocht. Helga heeft altijd honden om haar heen gehad, van huis uit, ook Retriever, en ze is zichzelf wat meer gaan verdiepen in het ras. Kortom ze was ook zo ‘’om’’ . Het zijn erg veelzijdige honden, die graag werken, dat vinden we alle 4 erg fijn. De nestjes die wij bij onze fokker van Lynn en Hugo hebben mee gemaakt, vonden wij erg mooi en dat heeft ons doen besluiten, om onze eigen kennelnaam aan te vragen en onze ziel en zaligheid te leggen in het ras Nova Scotia Duck Tolling Retriever.

Wat wij hierbij belangrijk vinden is: Dat gezondheid, karakter, de ras standaard, en het plezier van de honden en onszelf voorop staan.

Wij zijn ook lid van de erkende rasvereniging:
De Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland . En wij zullen ook fokken, volgens de richtlijnen die ze daar hanteren.
We gaan ook geregeld naar shows met de honden, in binnen en buitenland. En zijn ingeschreven bij de Raad van Beheer onder nr 269451 “From the Dutch Friends”.

WIJ VERWACHTEN DIT JAAR GEEN PUPS.